31 januari

Vad sägs om att avsluta denna dagen med ett körkorts prov och en bra film?
Jag tycker att det låter som en mycket bra idé. ÄR ganska trött och sliten efter dagen och behöver vara pigg imorgon bitta när det är dags för spelproduktion igen! Det som går så oteroligt bra nu! Har bara 2 nivåer kvar, highscore, meny och "du förlorade och får bölrja om" meny. Sen är spelet också klart! Det är en otrolig lättnad att ha blivit klar med textkommunikationen. Jag tycker verkligen synd om er som har det kvar! Ni måste känna er grymt stressade denna veckan. Från att inte ha ett dugg att göra till att ha prov och två stora inlämningar varav en är exeminerande (eller hur det nu stavas). Inte det roligaste!

31 januari

Då börjar dagen nå mot sitt slut och dagens uppdatering har inte varit den bästa, men har haft fullt upp! Kommit en bra bit på spelet och vi har även klippt klart vår dokumentär film, har bara lite animation och effekter att lägga in! Åkte bort till körskolan efter skolan och gjorde prov. Fick 53, inte dåligt för att vara första provet (tycker jag!) Ska eventuellt ner där imorgon också och sedan på onsdag och torsdag! Det beror lite på hur mycket jag hinner lära mig av religionen idag, men ska sätta mig ner och råplugga alldeles strax!

31 januari

Härliga måndag!
Fick en mysig sovmorgon bredvid min älskade skadade lilla RU. Riktigt mysigt som alltid!
Just nu har vi Grafisk kommunikation, precis haft muntligpresentation om flexotryck. Vad är det? Ja det är frågan, kopiera, klistra in från wikipedia. wikipedia är vår allra bästa vän här i skolan! haha. I eftermiddag ska jag iväg till körskolan och skriva prov och sedan hem och jobba med affishen till elevrådet, vår filmkväll och sedan plugag religion. Hoppas på att få en snabb puss av hjärtat innan jag åker till körskolan! Men vi får se vad vi hinner med. Veckan i övrigt kommer bestå av skolarbeten, sista jobbiga veckan någonsin! Nästa vecka börjar nämligen vårt sista två veckor långa tema arbete, tema framtiden. Efter dessa två veckorna är det lov (jobb) och sedan går vi bara två veckor till i skolan så vi kommer jobba med resterm någon liten uppgift och sedan har vi 9 veckors praktik, efter praktiken är skoldagarna fyllda med roligheter och seda är det faktiskt dagt för STUDENTEN! Man längtar ju inte alls..


30 januari

Farmor bjöd på middag, fläskfilé med sås, potatis och kokta grönsaker! En riktigt söndagsmiddag, var riktigt gott dock hade Richard och jag redan ätit lunch så jag var ganska mätt. Till efterrätt bjöd farmor på glass och inlagda päron! Matchen som lund och Landskrona spelade klart vann Landskrona med 5-4, mycket tråkigt. Men nu är det ny match och vi håller tummarna på att de tar nya tag och visar var skåpet ska stå! :)

30 janurai

Sista dagen denna veckan och ikväll är det match! Lund mot Landskrona kl 16.00. Morgonen har varit lugn och Richard och jag har inte gjort allt för mycket. Ätit frukost, handlat, ätit lunch och kollat film. Strax ska vi köra in till Lund, han ska samlas och jag ska hälsa på hos farmor en stund. Längesedan jag var där sist. Men så är det nu när jag inte har jobbat de senaste fredags eftermiddagarna. Brukade annars åka hem till henne efter jobbet och umgås lite. Det var mysigt! MEn idag ska jag dit. Det blir väl antagligen att vi spelar kort, skipoo. Ska hoppa in i duschen nu innan vi ska iväg.


29 januari

Det har varit en otroligt mysig och busig lördag idag! Klockan ringde kvart i 10 och då var det dags att gå upp eftersom Richard och jag skulle hämta Kevin klockan 11. Vi ringde nämligen dit igår och frågade ifall han ville följa med oss till skattkammarön och det ville han mer än gärna! Så det har alltså varit en dag full med massa bus och lek där inne! Riktigt roligt inte bara för Kevin utan för mig och Richard med. Dock vard et lite jobbigt för oss som inte kunde springa fritt där inne i gångarna utan fick krypa på knä. Men det gick jättebra och det var jätteroligt! Fikade pannkakor där inne och sedan åt vi även på McDonalds när vi var inne om på nova och skulle köpa en sak till pappa. När vi kom hem till Pernilla och Daniel för att lämna Kevin så blev vi bjudna på fika. Men all mat har nog behövts efter allt springande inne på Skattkammarön!
Måste bara berätta att jag skrev klart textkommunikationen igår, vilken lättnad det var! Så nu har jag bara spelet och religionen nästa vecka. Har jobbat på spelet nu är hemma men jag får inte gubben att röra sig som jag vill.. Jävla actionscript skit.. Men men har dubbellektion på tisdag!













28 januari

Gymnasiemässan på Färs och frosta sparbank arena gick jättebra! Det var verkligen kul och vi fick många skratt åt oss själva och åt folk som var på plats. Kul var det, nästa lördag är det öppethus på skolan och jag har lovat att hjälpa till då med, HEJ BIOBILJETTER!
Nu sitter jag i Ishallen, eller i den varmare delen. Tänkte sitta och skriva klart textkommunikationen, har bara en och en halv kvar nu! Sen åker jag tillsammans med Richard hem till mig! Morgondagen vet jag inte riktigt hur den ser ut, eventuellt "lånar" vi kevin och åker iväg med honom under dagen eller så hittar vi på något där hemma. Vi båda skulle behöva plugga, men åker vi iväg med Kevin får vi ta eftermiddagen eller kvällen till det! Eller söndags förmiddagen innan Richard åker iväg till samlingen, det är ju match mot Landskrona på söndag! 4,5 period. Ska bli kul att se matchen faktiskt! Hoppas på vinst såklart!
Anledningen till att jag berättar vad jag ska göra i helgen är att jag av erfarenhet av andra helger misstänker att det inte kommer bli så mycket skrivande. Dock borde jag ta tag i att skriva textkommunikationen nu! Kanske hinner se lite av träningen då. Men FÖRST ska jag bli helt och hållet KLAR!

28 januari

FRIDAY, yes yes yes!
Äntligen är det fredag, gick upp och skrev lite på textkommunikationen imorse. Men kom inte så långt så det blir att skriva vidare i eftermiddag efter gymnasiemässan. Har ju lovat skolan att hjälpa till på den, två pass. Från 12.30-16.30. 4 timmar i Färs och frosta sparbank arena, det blir förhoppningsvis roligt!
Om tio minuter är det dags att fortsätta med spelet eftersom vi har multimedia. Tänkte börja så smått redan nu så att jag vet vad jag behöver göra när Johan kommer.



Ikväll ska jag mysa med mitt underbara guldhjärta Richard, miss you and I love you!

27 januari

Klockan är bara kvar i åtta och det känns som att jag redan har hunnit med jättemycket!
Jag har :
  • dammat bakom tv
  • dammsugat hela huset
  • skrivit klart del fyra på textkommunikationen
  • ätit
  • påbörjat del fem på textkommunikationen och det flyter på bra!
Det känns som att jag kommer bli färdig med ytterligare en del idag. Alltså två stycken, mycket bra jobbat måste jag erkänna! De som är kvar sedan är Realismen och Modernismen och de känns inte alls som att de är speciellt jobbiga att skriva. Klar imorgon? HOPPAS HOPPAS! Skulle verkligen vilja ha denna uppgifetn ur världen. Har bestämt mig för att skriva en timme till och sen plugga lite körkortsteori! Måste börja ta tag som attans i det, vill ha mitt körkort nu! Men inget körkort utan lite jobb, suger..


27 januari

Har nyss kommit hem från Malmö, har bara precis hunnit vara ute med Felix i trädgården. Han är allt en busig rackare! Föreläsningen på biblioteket var faktiskt okej. Vi fick höra på en överlevare, Klara hette hon och kom från Danmark men bor nu mera i Helsingborg, från förintelsen bland annat, mycket intressant! Hon och de andra Danskarna i förintelselägret Treblinka (tror jag att det var) räddades av de vita bussarna. Tänk att ha behövt gå igenom något sånt pga av sin religion, det är hemsk! Det är lika hemst om det hade varit pga något annat också, jag menar alla är faktisk lika värda, trots vår bakgrund, hudfärg eller vilka personliga åsikter vi har! Vi lever på precis samma vilkor. Det är sjukt att sånna sakerr få lova tt hända, och jag vet att det sker i olika delar av världen fortfarande, det är förfärdligt! Nog om det, nu ska jag ta och damma av min tv och bakom den så att pappa vill koppla in den nya digitalboxen åt mig när han kommer hem. Sedan ska jag sätta mig och skriva del nummer fyra på textkommunikationen, jag har kommit till Upplysningen nu och jag fick en idé innan när vi satt på Gustav Fridolins föreläsning. Så jag ska ta och försöka skriva ner det och bli färdig med ytterligare en epok!





27 januari

Nu har vi precis ätit Lunch i skolan, det var brocoli soppa med äppelkaka och vanlijsås till efterrätt. Det satt bra i magen! Nu ska jag strax gå upp till bussen och åka in till Malmö, vi ska ju kolla på en förinteutställning på Malmö Stadsbibliotek. Filmen vi såg innan "Die Walle" rekomenderar jag att se till er som gillar verklighets baserade filmer med en hint av andra världskriget och Nazismen. Den var riktigt bra och det som händer i filmen är baserat på en händelse i USA där en lärare gjorde det som filmen handlar om. Dock är inte slutet lika dant som i verkligheten, men ändå mycket bra! Det föll en och annan tår i slutet, men det är nog bara jag som är lite känslig, haha!
Svar till MLI som undrade om jag haft en bra morgon!
Ja, min morgon var bra. Dock hade jag egenligen sovmorgon idag, vanlig torsdag börjar vi inte förän vid 10 men eftersom det är en speciel dag idag så började vi halv 9. Lite tråkigt, men det är sånt man får ta ibland. Och att se en film sådär på morgon kvisten är inte helt fel heller! Hoppas du själv haft en bra morgon!



Nu ska jag pallra mig iväg till bussen så att jag inte missar den, 8 minuter kvar!



27 januari

Januari börjar reda dra sig mot sitt slut, idag är det förintelse dagen och det är vad hela vår dag handlar om på john Bauer. Just nu kollar vi på film, die welle. Den är faktiskt bra än så länge! Efter lunch ska vi åka in till Malmö stadsbibliotek och gå pp en utställning om förintelsen. Så idag blir det nog inte mycket bloggande, kanske slänger in ett inlägg ikväll när jag börjar skriva fjärde delen på textkommunikationen. Det går bra nu! :)

26 januari

Sitter på bussen från Kävlinge nu, den ska alldeles strax gå och skönt ska det bli! Bestämde mig för att inte göra ett prov idag. Jag behöver nämligen verkligen koncentrera mig på skolan nu. Så jag ska raka vägen hem och fixa så pappa kan koppla in den nya digitalboxen på mitt rum och sedan blir det skrivning resten av kvällen! Kom igång lite på lektionen så jag har en början på del 3! Goodwill work Sofie!

26 januari

Elevrådsmötet gick kanon! Vi kom fram till en del saker och nästa möte är imorgon då vi verkligen slår fast för sakerna. Just nu har vi egentligen grafisk kommunikation, men eftersom Jonas, vår lärare är sjuk jobbar vi med det vi känner för. Jag tänkte ta och skriva på textkommunikationen, kanske kan ännu en del bli klar?
Kollade runt lite på balfrisyrer tidigare, hittade en hel del snygga! Vet inte riktigt vad jag vill ha, men något åt detta hållet.










26 januari

Den långa dagen har bara börjat! Men snart är det lunch och lite rast, skönt! I need it! Dock är det elevrådsmöte om filmkvällen vi ska ha på skolan, men det brukar vara roligt så det är nog lugnt! När jag skulle öppna upp mitt spel förra lektionen så upptäckte jag att allt var borta. ALLT! Dokumentet var tomt, jag som hade kommit så långt och löst vissa problem. Det var bara att börja om! Och nu får jag inte till timern, den vill inte synas ens. Tur att det är resurs i eftermiddag innan körlektionen. Kan jobba och få lite hjälp med det då!
Nej nu får jag ta och börja dra mig in i det andra klassrummet där elevrådsmötet ska hålla rum!

25 januari

Äntligen klar med två delar av textkommunikationen bara 5 kvar! Trafiskolan ringde innan idag och frågade ifall jag ville köra imorgon så jag bokade in en körlektion och tänkte försöka skriva ett prov också efter. Det blir en lång dag imorgon! Jag tänkte därför gå och lägga mig redan nu så jag är pigg och alert.



Sleep tight!


25 januari

Kvällen var då kommen tråkigt nog. Jag har fixat i ordning pappren som ska ut till två av mina kunder som gav en hjälpanade han till mitt projektarbete! JAg tillverkade och sålde nämligen knappar där pengarna skulle gå till Barncancerfonden och nu när allt är klart och inbetalat ska jag gå och lämna bevis på detta. Jag är stolt över min insats! Jag har skrivit helt klart min rapport nu och den ska in för andra gången imorgon egentligen nästa fredag, men eftersom jag inte hade mycket att ändra så var det lika bra att göra det direkt så man har det ur världen och kan koncentrera sig på textkommunikationen och spelet som OCKSÅ ska vara klart nästa fredag, stressad?! Ska springa iväg och lämna papprena nu och sedan hem och jobba på textkommunikationen!





Man längtar ju verkligen tillbaks till ett varmt skönt och lugnt Thailand nu när det är så kallt ruggigt och stressigt i Sverige!

25 januari

Äntligen slutat skolan, skönt dock fortsätter pluggandet så fort jag är hemma igen. Men innan jag tar bussen måste jag stanna till i stan och byta ett par hörlurar jag köpte igår, de glappar och skorrar. Inte jätte kul att lyssna på musik då!

25 januari

De två första lektionerna är avklarade, vår lärare kom hit den andra lektionen. Skönt! Kom en bra bit på vägen, tidtagaren är klar i princip. Nu kan jag förhoppningsvis själv sätta ihop de första 3 levlarna. Good work! Dock får jag göra om allt jag gjort på textkommunikationen efterdom jag inte uppfattat uppgiften rätt, suger en aning men bara att jobba på hemma, stannar antagligen kvar en stund efter skolan och jobbar. Måste bli klar med detta nu! Ska rätta till mitt projektarbete nu och lämna in det så är det färdigt iallafall!


25 januari

Idag är det tisdag och det är första skoldagen denna veckan, skönt med en extra ledig dag! Dagen skulle börjar med två lektioners spel producerande med såklart lyckas vår lärare bli sjuk precis när vi börjar med en ny inlämning. Dock har vi tur att han kommer hit kl 10 och är här på andra lektionen så att vi får någonting gjort. Då kanske han kan hjälpa mig att lösa problmen så att man kan klicka på min knapp under tiden den flyttar på sig, fast jag har nog en ide om hur det ska fungera men, det vill inte riktigt som jag vill. Nu tränkte jag använda tiden till att gör något vettigt i textkommunikationen.

Här kommer några bilder jag tog när jag och älskling var i Simrishamn för ett par veckor sedan.









24 januari

Då var jag hemma igen! Kom in till Lund lite tidigare än jag planerat från börjanså jag och Richard gick en stund inne i stan. Köpte, saltvatten spray, fiberwax och en ny foundation och puder borste på H&M! Billigt och bra, nöjd med köpen! Klockan 16.40 var det dags för en körlektion. Det gick jättebra tyckte både jag och Tarek (min körlärare) trots att jag var smått nervör eftersom Richard satt i baksätet och kollade på. Men som sagt det gick jättebra och det känns som att det flyter på med körningen också! Dock är det dags att börja göra teoriproven på skolan nu så att man blir färdig med det! Ska försöka åka ner där en dag denna veckan och göra ett prov.
Jag och Richard stannade till på Lundatappen efter lektionen och lämnade 450 ml blod. Fy vilken nål de använder! Det värsta jag varit med om och den gjorde ont kan jag berätta. Dock är jag väldigt stolt över mig själv att jag har börjar göra det, att jag tog steget och gav mig in i sprut världen eller vad man ska säga! Jag har gått och blivit blodgivare! Fick också veta att jag och Richard har samma blodgrupp, ganska tufft haha!


Saltvatten spray 39.50:- fiberwax 49.50:- make up borste 39.50:-




Här är mitt och älskade Richards album från när vi var i Danmark.
Min födelsedagspresent som jag fick av världens bästa!




24 januari

Då var jag äntligen hemma och har till och med varit ute med felix och busat i trädgården! Vilket bustroll till hund vi har! Men tänkte visa lite bilder från igår när Richard och jag satte ihop vårt album! Dock glömde jag ta bilden på hur hela albumet blev, men det får ni se ikväll!








24 januari

Sitter just nu på tåget hem. Vi är ju lediga idag, skönt! Ska passa Felix och skriva på textkommunikationen, tänkte försöka bli klar med verserna iallafall! I eftermiddag ska jag tillbaka in till Lund och lämna blod om jag får. Det kanske inte är så lämpligt att göra det med tanke på att jag ska övningsköra efter! Vi får se, ska iallafall följa med Richard! Nu ska jag byta till bussen mot lilla Furulund.

23 januari

Jaha då var matchen slut, Lund förlorade och glimma lämnar Lund med en vinst med 2-1. Tråkigt tråkigt men hoppas dom spelar bättre nästa söndag mot Landskrona då de spelar 4,5 perioder eftersom matchen sist avbröts. Nu väntar jag på att Richard ska duscha och sen ska vi åka hem och sätta ihop vårt album!

23 januari

Söndag söndag söndag, vi har missat lördagen!
Igår tog jag tåget in till Lund vid tio för att ta bussen vidare till Lomma och hjälpa Richards moster Maria med att måla om och tapetsera hennes vardagsrum. Det var en heldags arbete med en del skratt, kul! När vi var  färdiga där åkte vi in till Malmö för att kolla på Bio på entré. Vi såg svinalängorna med Noomi och Ola Rapace, ingen bio film direkt och den var inte alls som jag hade förväntat mig, men den var helt okej. När vi precis hade kommit hem och börjat göra oss färdiga för en film i sängen så fick vi åka in till Lomma igen för att hämta Richards syskon och sedan hem igen och sova, vi var trötta båda tv! Richard efter målningen och tapetseringen och jag lite på grund av att jag inte mått så bra i veckan med illamåendet och det. Vi sov länge idag, störtskönt! Men jag hade en lite underlig dröm inatt. Jag låg in till elementet i sängen och sov och helt plötsligt kommer Richard och lägger sig in till mig med en stor soffa med dig i sängen. jag bad han vända sig om eftersom jag knappt fick någon plats i sängen. Han vände sig om men helt plötsligt var det Richard som var soffan och jag låg och höll om den. Tyckte den var lite underlig och det kändes verkligen som att jag skrek på honom att vända sig om i verkligheten eftersom han vände sig om. Det var en sådan där dröm som man kan få ibland när man är mellan att vara vakenoch att sova, man drömmer fast man är fortfarande medveten om vad som händer i verkligheten.
Just nu sitter jag på Richards rum och han är inne i Lund, det är match ikväll kl 5. Så om en stund ska jag väl också åka in där med Lotta, hans mamma! Vi hoppas på en vinst nu Lund!






21 januari

Det har varit en ansträngande dag idag kan jag säga! Att inte kunnat äta normalt på några dagar har satt sina spår i kroppen! Det var iallafall riktigt gott att äta ikväll, och åt mycket! Ikväll var första gången jag verkligen kände hunger på ett par dagar! Kvällen har spenderats lugnt framför tvn med pappa och lena och sedan framför datorn och jobbat med spelet, en del av animeringen är klar, men fick inte till det riktigt med spelmotorn så det blir ett uppdrag att fixa med Johans hjälp på tisdag! Vi är nämligen lediga på måndag, dunderskönt! Mitt underbara hjärta har varit i malmö och spelat match, vinst till lund!
Imorgon ska jag åka till Lomma för att se på när Richard målar om hemma hos Maria och kvällen spenderas sedan med bio, ska bli så mysigt. Jag ser verkligen framemot imorgon, saknar min fjant otroligt mycket. Tänk att några dagar kan kännas som en hel evighet!
Nu blir det alldeles strax sängen och en bra film!



Hjärtat på isen i söndags, vinst med 5-1! Jag älskar dig!

21 januari

Sitter i skolan nu och har haft två lektioner, precis haft lunch, fick i mig 2 klyftor apelsin och två glas dricka. Vad är det som händer med mig? Köpte en Baguette mellan första och andra lektionen fick i mig ett par tuggor innan lektionen började, nu är jag inte alls sugen längre. Vi har projektarbete nu kvart över tolv, dock behöver vi inte vara här men jag tänkte jobba lite med mitt spel som jag kom en bit med på lektionen. Jag har äntligen bestämt mig för vad jag ska göra! 13.24 ska jag ta bussen till botulfsplatsen för att byta till buss nr 5 ut till nova, behöver få mina praktikpapper ifyllda så passar på att göra det idag när vi slutar tidigt. Nu när jag är på humör för att göra skolarbete är det bäst att ta nytta av tiden och sätta igång!





Bilder från Tunisien, juni 2010

20 januari

Godmorgon godmorgon!
Det blir till att stanna hemma i sängen idag! Känner mig fortfarande inte alls bra! Mår illa och har ont i magen. Sån tur är missar man inte så mycket i skolan, har nämligen bara två lektioner idag. Igår fick vi en ny uppgift i textkommunikation som ska vara klar innan temat, alltså på två veckor. vi ska skriva sju stycken berättelser på 1 a4 sida vardera. Berättelserna ska skrivas på samma sätt som man skrev under renässansen, romantiken osv. Dessutom så har vi fått deadline på vårt spel till samma dag som textkommunikations uppgiften. Lagom kul, blir väl så att jag får skriva lite på det idag m jag får energi till det vill säga. Det blev inte så mycket sömn inatt, vaknade hela tiden! Tänkte att jag skulle försöka få lite mat i mig nu, får se hur det går.
Saknar min goa Richard, men får förhoppningsvis träffa honom imorgon! Hoppas jag blir frisk!


18 januari

Som jag sa, dagen har verkligen inte varit bra! Har inte kunnat göra något på hela dagen, satte ihop några stolar på religionslektionen och lade mig där, då gick det inte mer! Gick upp till matsalen och hoppades på att jag skulle kunna få i mig något men det gick ju halvbra! Kunde dricka 1 ½ glas dricka och äta lite pizzasallad. Fick gå ifrån de andra och gick ner till skolan och lade mig i sjukrummet. Fick vilat där en timme och när jag reste mig upp och så känndes det hyfsat, fortfarande inte bra men inte som innan. Men nu när jag kommit in i klassrummet så känns dt precis likadant igen. Hade det inte varit för körskolan så hade jag legat där hemma för längesen! Men jag känner att jag måste dit och köra, får en lektion mindre annars. Stannar nog hemma imorgon, har bara två lektioner och mår jag såhär kan jag lika bra stanna hemma!


19 januari

Usch, detta blir nog ingen bra dag idag! Redan imorse när jag gick kände jag att någonting var fel och jag känner samma sak nu, illamående! Skulle bara vilja gå och lägga mig somna och vakna igen och må bra! Men tyvärr så fungerar det inte så. Dom andra sitter och håller på emd sina affisher men eftersom jag redan är klar med den och den är inlämnad så ska jag plugga lite på religionen, har förhör nästa lektion och antagligen blir det skriftligt. En sak till, jag ska faktiskt till körskolan idag och köra lite. Hoppas det går bra trots att jag har fått ny lärare men med illamåendet upp i halsen så tvekar jag på det.


18 januari

Klockan är nu halv 8 och handbolls matchen börjar om 45 minuter. Jag hade faktiskt tänkt att se den idag men jag är så fruktansvärt trött. Jag har skrivit beskrivningen av spelet och har pluggat lite på religionen, ska läsa igenom det några gånger till plus att jag ska läsa det på bussen imorgon. Nu tänkte jag faktiskt packa ihop datorn och bädda ner mig i sängen. Funderar på att sätta igång Step up 3, men frågan är om jag orkar hålla mig vaken.
Vi får se, men nu säger jag godnatt! Känns lite dumt att göra det redan halv 8, men är man trött så är man!


18 januari

Godeftermiddag!
Är hemkommen nu och har fått lite pannkakor i magen, otroligt gott! Blev äntligen klar med kulöruppgiften på lektionen innan idag och bra blev det nog. Jag tyckte att det blev det iallafall! Stilrent och snyggt, snygg design på själva bladet också! Nöjd, nu är det änsålänge bara religionen och spelet kvar. Har planerat att göra beskrivningen av vad för spel jag vill göra och vad jag behöver för olika funktioner i detn idag. Sedan måste jag plugga in religionen, jag har ju förhöret imorgon. Andre lektionen tror jag att det är. Måste bara nämna att jag längtar något otroligt mycket till balen och studenten och allt det roliga. Jag längtar efter att gå ut skolan trots att jag antagligen kommer läsa vidare. Jag lämnade nämligen in pengar för Richard idag eftersom det är honom jag ska gå med. Och sedan kollade jag lite på balklänningar på nätet, hittade en riktigt fin, men den gick på omkring 4000:- ska kolla vidare, men det var precis en sådan klänning jag vill ha! Nej, nu får vi sätta igång att plugga!




18 januari

Är inne på andra lektionen multimedia. Det är kaos i mitt huvud just nu kan jag säga! I och med att vi fick Flash CS5 så ser allt annorlunda ut och man hittar inte sakerna, det är en aning kaos. Vi håller just nu på med övningar så att vi ska kunna göra ett spel som ska vara inlämnat v. 5! Det är ganska kul när man väl fattar! Men det tar tid.


18 januari

Tisdag idag och vad som står på schemat är dubbellektion i multimedia, grafisk kommunikation och textkommunikation. Efter skolan ska jag ta första bussen hem och passa Felix, plugga blir det väl också lite, men jag tänkte faktiskt jobba på en bild min chef frågade om jag kunde redigera eftersom han tyckte att min kusins bild jag gjorde var skit snygg. Så jag ska se vad jag kan göra med den! Jag sitter just nu på bussen och är strax på Lunds universitetssjukhus. I sätet bredvid mig sitter två små grabbar, den äldsta kan vara 8 år kanske och men minsta går nog fortfarande på dagis, men det som är så gulligt är att dom verkligen tar hand om varandra. Den minsta somnade och tappade en påse han hade på golvet och den stora sträckte sig för att nå påsen och försökte verkligen göra det utan att väcka sin lillebror. När de nu skulle hoppa av bussen väckte han den lilla så försiktigt så, detta kallar jAg verkligen broderskap och syskonkärlek! De brukar nämligen åka samma buss som jag och de är lika gulliga alltid!

17 januari

Sitter och skriver klart frågorna till kulöruppgiften, det går inte allt för bra! Jag kan inte riktigt koncentrera mig, är trött, vill duscha, vill se på handbollen. Men så är man fast med detta. Har tappat flitigheten som jag hade förra veckan. Men jag får väl tvinga tillbaka den genom att tvinga mig själv att plugga. Jag tänkte som så att jag ska gå och ta en skön dusch nu och sen sätta mig med kulöruppgiften, har en känsla av att duschen inte kommer vara ledig förän alldeles försent annars så bäst att passa på nu! Jag lovar mig själv att jag ska skriva kulören efter duschen (skriver jag det här så känner jag att jag måste göra det istället för att skjuta upp det! Bra va?)

17 januari

Jag hann med bussen, det är en sak som är säker dock fick jag stå och vänta i en timme på nästa buss eftersom 15.18 bussen inte kom. SKÅNETRAFIKEN, vad är felet? Alla andra bussar var i tid utom 123an. Vad kan ha gått fel? Inget eftersom det inte finns någon snö eller is på vägarena. Ni kunde iallafall kommit med ett meddelande att bussen inte skulle komma eller något! Riktigt dåligt!
Jag sitter just nu och för över lite gamla bilder från min andra dator, bland annat bilder från min kära morbrors bröllop, min fadderson Oliver och lite annat smått och gått, jättefina bilder måste jag säga!
Nu blir det plugg, har inte hunnit med det än eftersom jag har varit duktig och hjälpt till att stryka och vika kläder här hemma! Här är två bilder från när vi var i Italien som utbytesstudenter! Och detta skrev jag på romeo och julias vägg. Det sägs närmligen att man får tur i kärlek om man skriver namnet på den man älskar på väggen!






17 januari

Sitter på bussen mot centralen och hoppas på att hinna med 123an hem vilket jag nog kommer göra! Tur för annars hade jag tvingats vänta 1timme på nästa buss hem, inte det roligaste. När jag kommer hem väntas det plugg! Flash uppgifter, kulör frågor och religions plugg. Ska försöka hinna med allt plus att se step up 3!

17 januari

Grymt tråkig dag änsålänge! Och den lär inte bli mycket roligare heller. Börjar sista lektionen för dagen om 5 minuter, sen ska jag bara hem och plugga som fan! Det visade sig tydligen att kulöruppgiften inte skulle vara klar till imorgon utan bara frågorna vi ska svara på, sedan designen på informationsbladet ska vara inlämnat senare, SKÖNT! Dock har jag flashspels uppgifter och religionen att göra,m läxförhör på kristendomen på onsdag, inte det roligaste men snart är skolan slut! Bara några veckors slit innan praktiken börjar sedan är det dags för bal och studenten! Det är nice! Ska packa ihop datorn och mina saker nu och gå in i klipprummet och börja klippa ihop vår dokumentärfilm! Hoppas det går lika bra som det gjorde förra veckan!

16 januari

Matchen avslutades med 5-1, bra jobbat av lund! Nu ska Richard och jag till Lomma, blir nog en bra film att avsluta söndagskvällen med! Imorgon blir det skola och antagligen lite plugg, har en inlämning på tisdag och sedan läxförhör på onsdag. Bara att sätta igång, är ju inte alltid i god tid med det dära!

16 januari

Hej på er! Ganska dålig uppdatering nu över helgen, det kan jag erkänna, men jag har faktiskt velat spendera tid med familjen och min gudomligt underbara pojkvän! Det har varit en skön och mysig helg med bakning av semlor och besök av familjen berg idag! Söndagen och även helgen avslutas med en hockey match mot Olofström i Lund. I andra perioden står det 3-1 till Lund. Bra match änsålänge och hoppas det fortsätter lika bra i tredje och sista perioden som börjar om 3 minuter. Så det är dags att gå in och sätta sig i den kalla ishallen!

15 januari

Godmoddag på er!
Sov länge idag, mysigt bredvid underbara Richard! Morgonen eller förmiddagen kanske man ska säga har spenderats med film mys framför tv. Nu alldeles strax ska vi ta bilen och åka till Bauhause och kolla lite! Senare blir det middag och kolla handbollen här hemma! skoj, vad kvällen senare bjuder på det får vi se! Känner för en lugn helg, det är en sak som är säker!


14 januari

Nu är jag klar med affishen. Anledningen till att vi har gjort dom är för att rektorn har bett oss treos komma fram med förslag på affisher som vi ska sätta upp på skolan där väggarna är helt tomma. Och vi skulle givetvis göra dom helt och hållet själva från början. Tanken bakom min affish är att jag ville ha något med skolan att göra på något sätt. Därför valde jag att apparna på iphonen skulle vara flaggor för att representera turism och sedan hörlurarna och noterna representerar den musiken som skolan har, vi har nämligen jätte duktiga sångare här och vi brukar ha våra "konserter" vid julavslutningen, sommaravslutningen och även till alla hjärtansdag brukar eleverna tillsammans med vår musiklärare sätte ihop en liten konstert som vi får gå och kolla på. Men jag ville självklart ha med något som har med min linje att göra och det är den snygga designen, att den är designad och skapad av en media elev det vill säga mig! Ni får gärna kommentera vad ni tycker om den! Jag kan säga att jag är riktigt nöjd iallafall!


14 januari

Godmorgon på er!
Fy vilken natt, kunde inte somna igår kväll och när jag väl somnade så vaknade jag flera gånger under natten. När klockan ringde imorgon ville jag bara slå i sönder den, men eftersom jag skulle ta en tidigare buss och träffa Richard snabbt innan skolan så var det bara att pallra sig upp. Väl inne i Lund får jag sitta och vänta i nästan 25 minuter eftersom hans buss var sen. När Richard äntligen var framme fick vi skynda oss till bussen och det var den enda stunden vi fick tillsammans. Tur att vi ses ikväll! Affishen är inte riktigt klar, men snart! Ska se hur det blir med lite effekter och så, det är det enda jag har kvar, nöjdast! Ska strax till skolsyster och prata med henne, har ont i den högra lungan (tror jag) när jag böjer mig fram och bak och när jag andas. Hoppas det inte är någon fara med det utan bara något tillfälligt, har inte riktigt tid att ligga sjuk nu! Ska också be henne kolla på min rygg som Richard säger är jätte sned och att jag bör kolla upp det.




13 januari

Godkväll godkväll!
Min "to do list" är i princip klar. Jag har bara kulör uppgiften kvar men den tänkte jag att jag gör i skolan imorgon när jag är färdig med affishen. Har nämligen bara lite kvar och än så länge är ag riktigt nöjd med resultatet. Ni får se den sen när den är klar! Antagligen imorgon bitti kommer den upp! Det var jätteroligt att få träffa Nanna igen, hade verkligen mycket att prata om och det kändes som att tiden gick för fort. Tänkte att jag förvarnar er lite, imorgon kommer jag nog inte hinna skriva så mycket eftersom jag lär ha fullt upp hela dagen. Först är det två lektioner i skolan och sedan iväg till jobbet, hälsa på farmor, kolla Richards träning och sen åka hem och äta och ta det lugnt resten av kvällen. Kanske tar med kameran och fotar lite på hans träning. Nej om man skulel försöka bli klar med affishen så att man inte kommer i säng alldeles för sent idag.





13 januari

Äntligen hemma från skolan. En kort dag idag, bara två lektioner och roliga sådanna dessutom! Först hade vi grafisk kommunikation där jag satt och höll på med min affish i illustrator och i photoshop, riktigt kul faktiskt! Efter lunch började jag och Caroline att klippa på vår dokumentär om brandstationen i Lund. Vi kom en bra bit ändå och vi har fått lite struktur i det hela, tycker att vi jobbade på riktigt bra! Ikväll ska jag träffa en kompis som jag inte träffat på jättelänge! Ska bli kul att gå en sväng! Men jag ska vara flitig idag med! Har tagit mig tiden till att göra en "to do list!"
  • Plocka undan på mitt rum
  • Dammsuga
  • Skriva klart kulör uppgiften
  • Jobba på affishen
  • Gå ut en sväng
  • FILM och SOVA!
För att hinna borde jag väl börja redan nu, är dessutom hundvakt till vår lilla valp Felix tills någon annan kommer hem. Dags att börja nu!


12 januari

Hemkommen och färdigäten.
Har faktiskt hunnit en bit på processbeskrivningen och det känns bra! Nu har jag kommit igång så då flyter det förhoppningsvis på bra så att jag blir färdig.
Jag missade precis bussen idag efter att jag varit och bokat in körlektioner, störigt. Men jag fick träffa min kära Richard och han hade en överraskning som jag egentligen inte skulle fått förän på Fredag. Han hade framkallat alla bilder från min födelsedagspresent som var en resa till köpenhamn med hotel och resturang och två heldagar i köpenhamns stad! Det var verkligen världens bästa födelsedagspresent jag någonsin fått, en helt underbar helg blev det och en hel del bilder. Tyvärr har vi inte hunnit sätta oss ner och framkalla dom och sätta in dom i albumet vi köpt. Men nu har min underbara pojkvän fixat det, så snart ska vi väl ta tag i att fixa vårt lilla album. Nu alldeles strax ska jag ut och gå en sväng med Caroline.

Inne i fjärilsrummet på Zoo i Danmark

12 januari

Usch, har massvis med saker att göra i skolan. I måndags visade det sig att saker jag lämnat in har försvunnit från dropbox så det är inte inlämnat. Inte nog med det så har skolan uppdataterat våra datorer under jullover och oturligt nog så hade jag bara sparat de sakerna på datorn och inte på servern. Detta betyder att sakerna är borta, putsveck! Bara att göra om allt. Och dessutom får vi en del nytt nu också. Dock är jag klar med en av sakerna, passade på att göra den tråkigaste här i skolan så att den blev klar och att jag inte sköt upp på det. Nu har jag bara en affish och ett dvd omslag + en processbeskrivning av min tidning kvar att göra. Blir en kväll av flitighet ser det ut som. Ska försöka börja på processbeskrivningen nu, men imorgon ska den in! Jag ska gå en runda med Caroline också ikväll, tar det som träning idag tror nämligen inte isen är borta är. Men snart för det är plus grader här nere i ljuva skåne igen! Är våren på gång kanske?


12 januari

Då var man framme i skolan och har fyra lektioner framför sig. Vi börjar lugnt med grafisk illustration, hoppas vi får jobba i programet så man hittar alting igen. Vi har nämligen fått CS5 nu och det ser helt annorlunda ut i jämförelse med CS3. Natten var inte den bästa, hade jättesvårt att somna igår. Blev kring ett halv två tiden och det kändes imorse kan jag berätta! Ville verkligen inte gå upp när klockan ringde, men vad hade jag för val? Jag får gå och lägga mig tidigare ikväll. Boxaerobics passet igår var inte riktigt min grej så det kommer jag inte gå på och göra igen, det får bli en skön jogging tur i skogen istället! Nu är det dags för Illustrator, vi ska göra affisher som ska sättas upp på skolan, kul!


11 januari

Då var maten uppäten och god var den. Projektsrapporten är också helt klar och en liten del av kulör uppgiften är gjord. Tycker faktiskt att jag har varit lite duktig, nu är det dags för boxaeroics passet som jag gör istället för att springa idag. Efter det väntar en skön dusch och film. Fick en film av Caroline idag och en av min underbara pojkvän Richard igår. Vet inte om det blir Step up 3 eller Easy A, vi får se helt enkelt. Men nu träningsdags!


11 januari

Godkväll!
Nu har jag fått lite fint på min blogg, tycker ni inte?
Bilden på mig i headern är tagen av Axel Andersson, en mycket duktig fotograf och vän! Nog om det, eftersom det fortfarande är en massa is på vägarna här i mysiga Furulund så vågar jag mig fakiskt inte ut och springa idag (nyårs löftet) men istället tänkte jag köra ett boxaerobics pass här hemma, det är träning det också! Dock ska jag börja springa & cykla så fort vädret tillåter det. Men innan jag kör igång väntas en bit mat och kanske lite flitighet på mitt skolarbete. Vi har nyligen fått en uppgift i grafiskkommnikation där vi ska göra ett informationsblad om kulörer. Jag kan väl inte säga att jag kom igång riktigt ordenligt på lektionen idag så jag får ta tag i det nu istället. Kommer man bara igång så brukar det gå ganska fort.
Jag har min processbeskrivning till projektarbetet också kvar att göra, men den är snart klar. Kanske bör ta och göra klart den först och sedan börja med det andra? Vill inte ha för många bollar i luften, för då blir det bara så mycket på en gång sen orkar man inte. Gör klart en sak i taget Sofie!





11 januari

Hej!
Nu har 2011 börjat och jag tycker äntligen att det är dags att ta tag i saker och ting! Bra va?  
Jag har faktiskt satt upp fyra nyårslöften i år.
  1. Ta tag i skolan & bli färdig
  2. Skaffa jobb
  3. Spara pengar
  4. Träna!
och dessa vill jag verkligen klara! Dessutom har jag bestämmt mig för att börja blogga igen! Får försöka göra det dagligen, men kan inte lova något. Jag har trots allt ett liv.
Men det jag hade tänkt skriva om är om imin vardag och vägen till STUDENTEN 2011!


RSS 2.0